Info workshop naaldbinden


In het atelier op Ameland en in Appelscha is er de mogelijkheid om een workshop naaldbinden te volgen!
Naaldbinden is een oude handwerktechniek en werd in de Vikingentijd al gebruikt. Er werden dichte, warme kledingstukken van gemaakt. Het is een techniek waarbij de draad door een lus wordt gehaald, dit in tegenstelling tot haken en breien. Bij de laatstgenoemde technieken wordt de lus door een lus gehaald. Daaarom kan je bij beien en haken het werk weer gemakkelijk ontrafelen door aan de draad te trekken. Bij naaldbinden werkt dit niet, als je aan de draad trekt trek je het werk alleen maar steviger vast. Je kan er van alles mee maken en is leuk om te doen! Het is echter voor veel mensen niet heel makkelijk te leren en het kost veel oefentijd! Een beetje geduld is dus wel nodig.
We werken in kleine groepen om voldoende aandacht te kunnen geven en veel werkruimte om ons heen te hebben!
Er zijn geen data ingepland maar als je je aanmeld kan je aangeven wanneer je graag zou willen. We gaan plannen op het moment dat er aanmeldingen zijn, dat geeft de minste kans op afzeggingen en het is voor jezelf fijn als het op een moment kan dat het jezelf goed uitkomt.

Hieronder ons lijstje met de verschillende mogelijkheden:
- 2 uur introductie naaldbinden.
Je leert het begin te maken en een basissteek.
Inclusief instructies,oefengaren en naald. Prijs: 15 euro

- Dagje naaldbinden, van 10 tot 15 uur.
Je leert het begin en minimaal 1 basissteek. Daarnaast wordt behandeld hoe je rondingen maakt. Een klein projectje kan gekozen worden bijvoorbeeld een onderzetter. Als alles goed gaat kan je na deze sessie thuis zelf verder oefenen en alles afmaken.
Inclusief instructies, oefengaren, garen project en naald. Lunch zelf meenemen. Prijs: 35 euro

- Andere invullingen zijn mogelijk in overleg.

Mocht je interesse hebben of vragen stuur ons een mail voor uitgebreide info!