De wol die wij gebruiken komt van 3 verschillende kuddes die een groot deel van het jaar buiten lopen en heerlijk op de kwelders grazen!
Alles zo biologisch en natuurlijk mogelijk.
De goede omstandigheden waarin de schapen verkeren is terug te zien aan de kwaliteit van de wol. De wol is mooi van structuur en is goed te gebruiken voor kleding en andere accessoires.
Het ras is de Texelaar.

We zullen later nog foto's toevoegen om te laten zien waar de schapen grazen!

De wol wordt geschoren voor het lammeren en dat heeft veel voordelen: de wol blijft schoner. Tijdens het lammeren zit de wol niet in de weg en is het makkelijker om bij problemen tijdig in te grijpen.
De wol halen we zelf op bij de boeren en brengen het vervolgens naar spinnerij Dickel in Duitsland, in de buurt van Winterberg. We halen de wol ook weer zelf op. Het is wel een paar uur in de auto maar we hebben een goed contact met de spinnerij en zien zo zelf hoe alles er aan toe gaat.
Op dit moment kunnen we de wol nog niet in Nederland laten spinnen maar misschien dat dat in de nabije toekomst veranderd. We weten inmidddels wat er bij komt kijken dus voordat het zover is zijn we nog wel een poosje verder. Natuurlijk zullen we weer wat schrijven als er ontwikkelingen zijn!

De wol is er op dit moment in 2 kleuen: naturel en grijs bruin.
We willen bij een volgende ronde graag ook wat kleuren mengen zodat we een lichtere grijs toe kunnen voegen!
De natuurlijke kleuren vinden we zelf erg mooi maar we willen graag wat andere kleurtjes toevoegen die passen bij de Amelander wol en de omgeving waarin de schapen leven. Dat betekent dat er vooral geverfd gaat worden met plantaardig materiaal en dat de kleuren een natuurlijke uitstraling hebben. Je zult dan ook geen neon kleuren hier tegenkomen!